tisdag 20 november 2012

Möte i Majorna


Trots att kommunen bara bjudit in till informationsmötet på Älvsborgsgatan - där man också planerar att ta ner och byta ut en allé - med ett par ynkliga skyltar, kom under kvällen cirka hundra personer förbi. Många frågor ställdes men det genomgående intrycket var att det var få ordentliga svar som gavs.

Kommunens Jakob Andreasson och Johan Blomqvist stod och ropade utan megafon eller andra hjälpmedel. Det var kallt, svårt att höra och folk var nära att bli överkörda  när spårvagnarna susade förbi. En äldre dam kom förbi och hämtade ett flygblad till sin väninna som inte kunde komma till utomhusmötet på grund av sitt funktionshinder. Men även vi med helt normal hörsel hade svårt att uppfatta tjänstemännens ord i vinden. Vad de andra medborgarna frågade om var ofta ännu svårare att höra. Många på mötet var överens om att det är ovärdigt att kommunen väljer att kommunicera med medborgarna på detta sätt, men Jakob Andreasson var kallsinnig till önskemålen om ett möte inomhus. 

Några frågor som inte fick svar under kvällen var varför det egentligen är så nödvändigt med en enhetlig allé, hur det egentligen går ihop att kommunen ibland talar om att det är viktigt att ha många olika trädarter, samtidigt som man nu satsar på att göra Majorna till ekens stadsdel, och varför man inte undersökt om det finns fler rödlistade eller känsliga arter i allén än turkduvan. En sak som däremot blev tydlig är att det finns stora glapp i kontakten mellan olika avdelningar på Park- och natur: den ena handen vet inte alltid vad den andra gör. 
1 kommentar:

  1. Årets julträd är inget snödroppsträd vilket Park och Naturförvaltning hävdar. Årets julträd finns inte längre för det är ett nedsågat och borttaget träd. Det fanns på ett exotiskt nappträd på Hålekärrsgatan. Det var ett träd med mycket känslor. Känslor och trams har tjänstemännen numer rationaliserat bort ur Gökboet.

    SvaraRadera